Kapustový špenát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 162 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 7 g
- Sodík 890 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 8.6 mg
- Draslík 706 mg
- Vláknina 6267.5 mg
- Vitamín A 6267.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 196.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Otrháme listy kadeřávé kapusty, vykrojíme žebra, listy vložíme do vroucí osolené vody a zhruba 7 minut povaříme. Listy scedíme a necháme okapat.
-
2
V pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, zpěníme, zasypeme moukou, rozmícháme v tuku a usmažíme cibulovou jíšku. Kapustové listy posekáme na jemno, přidáme do pánve, zalijeme mlékem, provaříme, ochutíme pepřem, solí, prolisovaným česnekem a podusíme, až špenát zhoustne.