Kapustový špenát

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kapusta kadeřavá
  • 60 g Cibule
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 20 g Sádlo škvařené
  • 800 ml Voda pitná
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 162 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 890 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 8.6 mg
  • Draslík 706 mg
  • Vláknina 6267.5 mg
  • Vitamín A 6267.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 196.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Otrháme listy kadeřávé kapusty, vykrojíme žebra, listy vložíme do vroucí osolené vody a zhruba 7 minut povaříme. Listy scedíme a necháme okapat.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, zpěníme, zasypeme moukou, rozmícháme v tuku a usmažíme cibulovou jíšku. Kapustové listy posekáme na jemno, přidáme do pánve, zalijeme mlékem, provaříme, ochutíme pepřem, solí, prolisovaným česnekem a podusíme, až špenát zhoustne.

Komentáře k receptu