Krůtí nudličky s tuňákovou omáčkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Fazolky mražené
  • 600 g Krůtí prsa
  • 180 g Tuňák ve vlastní šťávě
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 125 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 5 ks Ančovičky konzervované
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 666 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 2446 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 200.3 mg
  • Draslík 827.6 mg
  • Vláknina 2839.8 mg
  • Vitamín A 2839.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá krůtí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme opepříme. Opečeme je na pánvi na rozehřátém oleji a vyjmeme.

  • 2

    Do pánve vsypeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme okapaného tuňáka a nakonec vmícháme ančovičky s kaparami. Přilijeme vývar, smetanu a několik minut povaříme. Potom vše rozmixujeme ponorným mixérem.

  • 3

    Ke směsi přidáme opečené krůtí nudličky, fazolky a krátce povaříme.

  • 4

    Pokrm ihned podáváme.

Komentáře k receptu