Ovocný salát s ovocnou pěnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Hroznové víno
  • 200 g Kompot mandarinkový
  • 200 g Tvaroh měkký
  • 40 g Mák mletý
  • 100 g Jahody zahradní
  • 250 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 3 ks Kiwi
  • 3 ks Banány
  • 2 ks Hrušky
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 395 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 7 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 45.8 mg
  • Draslík 698.4 mg
  • Vláknina 15120 mg
  • Vitamín A 15120 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 67.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kiwi, banány, hrušky oloupeme, hrušky zbavíme jádřinců, nakrájíme na tenké plátky a vložíme do misky. Bílé a červené hroznové víno opláchneme, rozpůlíme a přidáme do misky. Mandarinky scedíme, necháme okapat, také dáme do misky. Všechno ovoce polijeme medem, pokapeme citrónovou šťávou a promícháme.

  • 2

    Mixérem do pěny rozmixujeme tvaroh, cukr, mák, přilijeme šťávu z mandarinek a jahody. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku, kterou zlehka smícháme s tvarohovou pěnou.

  • 3

    Připravený salát těsně před podáváním podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře nebo salátové misky. Ozdobíme pěnou a podáváme.

Komentáře k receptu