Jogurtový bezlepkový koláč s jablky a hrozinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 400 g Mouka bezlepková
  • 60 g Cukr krupice
  • 250 g Jogurt bílý
  • 250 g Hera
  • 700 g Jablka
  • 2 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Kypřící prášek bezlepkový
  • 1 ks Cukr skořicový
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Strouhanka bezlepková
  • 3 polévková lžíce Hrozinky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 589 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 78 g
  • Sodík 26 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 95.7 mg
  • Vláknina 4078 mg
  • Vitamín A 4078 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 6.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme bezlepkovou mouku, kterou promícháme s bezlepkovým kypřícím práškem, cukrem a na kousky pokrájenou Heru. Poté přidáme jogurt a těsto důkladně prohněteme a rozdělíme na dva díly. Koláčovou formu vytřeme máslem a vysypeme bezlepkovou strouhankou. Oba díly vyválíme na placky velikosti koláčové formy. Formu vyložíme jednou plackou těsta tak, že okraje dobře přitiskneme k okraji formy.

  • 2

    Omytá a oloupaná jablka rozkrájíme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky, které v míse promícháme s krystalovým cukrem, skořicí a hrozinkami. Poskládáme je do formy na těsto a zakryjeme je druhým dílem těsta. Okraje těsta ozdobně přitlačíme.

  • 3

    Pečeme v předehřáté troubě na 160°C přibližně 60 minut dozlatova. Upečený koláč necháme vychladnout, poté posypeme skořicovým cukrem, nakrájíme a podáváme.

Komentáře k receptu