Jogurtový bezlepkový koláč s jablky a hrozinkami
Suroviny
- 400 g Mouka bezlepková
- 60 g Cukr krupice
- 250 g Jogurt bílý
- 250 g Hera
- 700 g Jablka
- 2 kávová lžička Skořice mletá
- 1 ks Kypřící prášek bezlepkový
- 1 ks Cukr skořicový
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Strouhanka bezlepková
- 3 polévková lžíce Hrozinky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 589 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 78 g
- Sodík 26 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 65 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 95.7 mg
- Vláknina 4078 mg
- Vitamín A 4078 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 6.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nasypeme bezlepkovou mouku, kterou promícháme s bezlepkovým kypřícím práškem, cukrem a na kousky pokrájenou Heru. Poté přidáme jogurt a těsto důkladně prohněteme a rozdělíme na dva díly. Koláčovou formu vytřeme máslem a vysypeme bezlepkovou strouhankou. Oba díly vyválíme na placky velikosti koláčové formy. Formu vyložíme jednou plackou těsta tak, že okraje dobře přitiskneme k okraji formy.
-
2
Omytá a oloupaná jablka rozkrájíme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky, které v míse promícháme s krystalovým cukrem, skořicí a hrozinkami. Poskládáme je do formy na těsto a zakryjeme je druhým dílem těsta. Okraje těsta ozdobně přitlačíme.
-
3
Pečeme v předehřáté troubě na 160°C přibližně 60 minut dozlatova. Upečený koláč necháme vychladnout, poté posypeme skořicovým cukrem, nakrájíme a podáváme.