Švestková buchta

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 330 g Mouka pšeničná hrubá
  • 150 g Švestky
  • 150 g Tuk Hera jedlý
  • 150 g Cukr krupice
  • 180 ml Mléko polotučné
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 900 kcal
  • Sacharidy 114 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 84 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 374.7 mg
  • Draslík 460.5 mg
  • Vláknina 5142 mg
  • Vitamín A 5142 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Švestky vypeckujeme a rozpůlíme.

  • 2

    Žloutky, cukr a tuk ušleháme do pěny, přidáme mouku s kypřícím práškem a mléko.

  • 3

    Vzniklé těsto vlijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech, poklademe ovocem a dáme zapéct. Pečeme asi 40 minut.

  • 4

    Pak ozdobíme čepicí z našlehaných bílků, které jsme osladili dvěma lžícemi cukru a vanilkovým cukrem.

  • 5

    Dopečeme asi 15 minut.

Komentáře k receptu