Hovězí Burrito s fazolemi
Suroviny
- 375 g Hovězí roštěnka níz. peč.
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 400 g Fazole červené sterilované
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Kmín celý
- 1 ks Chilli paprička
- 8 ks Tortilla
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 580 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 23 g
- Sodík 599 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 65 g
- Cholesterol 56.8 mg
- Draslík 962.3 mg
- Vláknina 25751 mg
- Vitamín A 25751 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.5 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme.
-
2
Ve velké pánvi na rozehřátém oleji opékáme nudličky masa, rozdrcený česnek, nakrájenou chilli papričku a kmín za stálého míchání 5 minut. Přidáme rajčata a vše povaříme 8-10 minut. Nakonec přidáme propláchnuté, okapané fazole a směs jen prohřejeme, případně dochutíme.
-
3
Hotovou horkou směs rozdělíme na jednotlivé tortilly, které stočíme. Podáváme přelité zakysanou smetanou.