Višňový nákyp s likérem
Suroviny
- 130 g Máslo čerstvé
- 20 g Cukr vanilka
- 800 g Kompot švestkový
- 100 g Rozinky bílé
- 40 ml Likér pomerančový
- 5 ks Žemle tuková
- 4 ks Vaječný bílek slepičí
- 5 ks Vaječný žloutek slepičí
- 3.5 dl Mléko polotučné
- 3 polévková lžíce Cukr krupice
- 0.5 polévková lžíce Citronová kůra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 905 kcal
- Sacharidy 112 g
- Tuky 41 g
- Sodík 125 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 510.5 mg
- Draslík 293.6 mg
- Vláknina 3772.3 mg
- Vitamín A 3772.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.8 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 39.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na tenké plátky nakrájené housky opečeme v pánvičce na rozpáleném másle (40 g). Zalijeme teplým mlékem a necháme navlhnout.
-
2
Změklých 50 g másla dáme do vhodné nádoby, přisypeme vanilkový a krupicový cukr, žloutky a citronovou kůru. Všechny suroviny utřeme do pěny.
-
3
Z bílku ušleháme tuhý sníh, smícháme spolu se žloutkovou hmotou. Nakonec vmícháme navlhlé housky, vypeckované višně, hrozinky. Vlijeme likér a zlehka promícháme.
-
4
Pečicí formu vymažeme zbylým máslem, vložíme do ní připravenou hmotu. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180stupňové teplotě 50-55 minut.
-
5
Hotový nákyp krájíme na porce a podáváme.