Ledová polévka z rajčat

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 1 ks Cibule lahůdková
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Okurka salátová
  • 8 ks Kostkový led
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 dl Rajčatová šťáva
  • 1 dl Citronová šťáva
  • 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 72 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 217 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 3.4 mg
  • Draslík 621.7 mg
  • Vláknina 4411.3 mg
  • Vitamín A 4411.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 70.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Papriku podélně rozkrojíme, odstraníme z ní semena, opláchneme ji studenou vodou a nakrájíme na malé kousky. Okurku oloupeme, zbavíme semen a nakrájíme na kousky.

  • 2

    Připravenou zeleninu dáme do mixéru a krátce ji promixujeme. Pak přidáme konzervovaná rajčata a vše rozmixujeme do hladké hmoty.

  • 3

    Směs přelijeme do mísy, vmícháme do ní rajčatovou a citronovou šťávu, podle chuti opepříme a osolíme a dáme vychladit.

  • 4

    Do servírovacích misek dáme 2 až 3 kostky ledu, přelijeme je vychlazenou polévkou, na každou porci přidáme lžíci smetany a podáváme.

Komentáře k receptu