Ledová polévka z rajčat
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 72 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 2 g
- Sodík 217 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 3.4 mg
- Draslík 621.7 mg
- Vláknina 4411.3 mg
- Vitamín A 4411.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 70.2 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Papriku podélně rozkrojíme, odstraníme z ní semena, opláchneme ji studenou vodou a nakrájíme na malé kousky. Okurku oloupeme, zbavíme semen a nakrájíme na kousky.
-
2
Připravenou zeleninu dáme do mixéru a krátce ji promixujeme. Pak přidáme konzervovaná rajčata a vše rozmixujeme do hladké hmoty.
-
3
Směs přelijeme do mísy, vmícháme do ní rajčatovou a citronovou šťávu, podle chuti opepříme a osolíme a dáme vychladit.
-
4
Do servírovacích misek dáme 2 až 3 kostky ledu, přelijeme je vychlazenou polévkou, na každou porci přidáme lžíci smetany a podáváme.