Dýňová polévka s mrkví
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 348 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 369 g
- Sodík 1586 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 871.6 mg
- Vláknina 15195 mg
- Vitamín A 15195 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.9 mg
- Vitamín E 4.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dýni rozkrojíme, vydlabeme dužinu, nakrájíme na kostky, mrkev na kolečka, petrželku posekáme na jemno, ořechy nadrtíme nahrubo.
-
2
V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme mrkev, krátce orestujeme, přidáme dýni, zakryjeme pokličkou a dusíme 10 minut. Podlijeme vývarem, posypeme petrželkou, provaříme, osolíme, opepříme a rozmixujeme.
-
3
Polévku rozdělíme do misek, pokapeme ořechovým olejem a posypeme drcenými ořechy.