Bramborové pyré s řepou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 241 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 11 g
- Sodík 1703 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 18 mg
- Draslík 692.9 mg
- Vláknina 9765 mg
- Vitamín A 9765 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory a řepu očistíme, nakrájíme na kostky, vložíme do vroucí vody, osolíme a vaříme do měkka. Slijeme vodu, přilijeme teplé mléko a šťouchadlem rozmačkáme. Šalotku oloupeme, pokrájíme nadrobno, vsypeme do pánve s rozehřátým máslem a osmahneme do zlatova. Opepříme, přimícháme k bramborovému pyré, rozdělíme do misek a podáváme.