Pečené papriky s ančovičkovým krémem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 377 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 32 g
- Sodík 63 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 24 mg
- Draslík 582.8 mg
- Vláknina 6265 mg
- Vitamín A 6265 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 311.2 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Červenou i žlutou papriku vložíme vcelku do vyhřáté trouby a necháme 10 minut péct. Poté je vyjmeme, na 2 minuty vložíme do mikroténového sáčku, aby se trochu zapařily, budou se potom lépe loupat. Papriky rozčtvrtíme, oloupeme, odkrojíme jádřince a dáme do lednice vychladit.
-
2
V malé pánvičce rozehřejeme olej, z ančovičkových filetů odstraníme páteř, maso vložíme do pánvičky, opepříme a velmi zvolna restujeme, až se filety úplně v oleji rozpustí.
-
3
Žluté a červené kousky paprik střídavě upravíme na talířky a pokapeme ančovičkovým krémem.