Jablkový salát s pohankou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Jablka
  • 10 g Pórek
  • 50 g Ředkvička
  • 40 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 40 g Pohanka
  • 10 g Olej olivový extra panenský
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Paprika mletá sladká
  • 2 špetka Paprika mletá pálivá
  • 1.1 l Voda pitná
  • 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 219 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 383 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 18 mg
  • Draslík 226.6 mg
  • Vláknina 7117.4 mg
  • Vitamín A 7117.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pohanku spaříme v sítu vařící vodou (1 l), okapanou dáme do rendlíku s 1 dl vody a vaříme 10 minut Scedíme přebytečnou tekutinu a pohanku necháme vychladnout. Omyjeme a oloupeme jablka, zbavíme jádřinců, pokrájíme je na kostičky, dáme do mísy a pokapeme citronovou šťávou. Omyté ředkvičky nakrájíme na plátky, sýr na kostičky a očištěný pórek na tenká kolečka. Vše, i vychladlou pohanku v míse, smícháme s olivovým olejem, solí a mletou sladkou i pálivou paprikou. Salát podáváme vychlazený.

Komentáře k receptu