Lasagne se zeleninou a balzamikovým octem
Suroviny
- 740 g Omáčka rajčatová
- 5 g Cukr krupice
- 5 g Pepř černý mletý
- 10 g Sůl
- 250 g Mozzarella
- 20 g Tymián čerstvý
- 400 g Lasagne
- 200 g Cuketa
- 2 ks Cibule červená
- 2 ks Paprika žlutá
- 4 l Voda pitná
- 4 polévková lžíce Balsamico ocet
- 0.56 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 616 kcal
- Sacharidy 98 g
- Tuky 13 g
- Sodík 1996 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 870.7 mg
- Vláknina 11842.5 mg
- Vitamín A 11842.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 94.1 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme obě cibule a nakrájíme je na špalíky. Opláchneme papriky, rozkrojíme podélně napůl, zbavíme semínek a bílé dužiny, znova opláchneme, osušíme, pokrájíme na kostky. Omyjeme a osušíme cukety a rozkrájíme na kolečka.
-
2
Přivedeme k varu ve velkém hrnci osolenou vodu, vsypeme lasagne a vaříme na skus dle návodu na obalu. Po uvaření slijeme přes síto a necháme vykapat.
-
3
Mezitím rozpálíme na pánvi olivový olej, přisypeme nakrájenou zeleninu a opékáme asi 2 minuty. Poté přilijeme balzamikový ocet, přisypeme cukr, osolíme a opepříme. Zeleninovou směs přendáme do jiné nádoby a udržujeme v teple. Na pánvi pomalu ohřejeme rajčatovou omáčku, přidáme minikuličky Mozzarelly a necháme prohřát.
-
4
Lasagne rozdělíme na předehřáté talíře, pokapeme teplou omáčkou a přidáme zeleninu. Ozdobíme snítkami tymiánu.