Bezlepkové domácí nudle - zavářka do polévek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Mouka bezlepková
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 114 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 40 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 49.1 mg
  • Draslík 15.5 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na vál nasypeme 250 g bezlepkové mouky. Uděláme do ni důlek, do něj rozklepneme 2 vejce, přilijeme 0.5 dl vody, 1 lžíci oleje a přidáme špetku soli. Vajíčko s vodou pomocí vidličky zapracujeme do mouky, a poté rukama těsto uhněteme. Hladké polotuhé těsto si rozdělíme na 2-3 díly. Z každého vyválíme tenkou placku silnou asi 1-2 mm. Placky dáme na čisté utěrky mírně proschnout. Poté z nich nakrájíme pruhy široké přibližně 5-6 cm. Poskládáme je na sebe a ostrým nožem kolmo nakrájíme tenké nudličky, které nacháme dobře na utěrce vyschnout (i do druhého dne). Suché domácí nudle vložíme do velké zavařovací sklenice, dobře je uzavřeme a použijeme jako zavářku do polévek.

Komentáře k receptu