Bezlepkové domácí nudle - zavářka do polévek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 114 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 2 g
- Sodík 40 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 49.1 mg
- Draslík 15.5 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na vál nasypeme 250 g bezlepkové mouky. Uděláme do ni důlek, do něj rozklepneme 2 vejce, přilijeme 0.5 dl vody, 1 lžíci oleje a přidáme špetku soli. Vajíčko s vodou pomocí vidličky zapracujeme do mouky, a poté rukama těsto uhněteme. Hladké polotuhé těsto si rozdělíme na 2-3 díly. Z každého vyválíme tenkou placku silnou asi 1-2 mm. Placky dáme na čisté utěrky mírně proschnout. Poté z nich nakrájíme pruhy široké přibližně 5-6 cm. Poskládáme je na sebe a ostrým nožem kolmo nakrájíme tenké nudličky, které nacháme dobře na utěrce vyschnout (i do druhého dne). Suché domácí nudle vložíme do velké zavařovací sklenice, dobře je uzavřeme a použijeme jako zavářku do polévek.