Skořicový koláč se závorem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 456 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 24 g
- Sodík 37 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 33 mg
- Draslík 78.1 mg
- Vláknina 6271.3 mg
- Vitamín A 6271.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nasypeme mouku s cukrem, přisypeme mletou skořici, namletý zázvor, přidáme měkké máslo, špetku soli a vypracujeme těsto. Vyválíme na plát, ze kterého vykrojíme kolo. Z odřezků vytvoříme po obvodu okraj, těsto položíme na plech potažený papírem na pečení, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 25 minut. Mezitím scedíme jablkový kompot, jablka trochu pokrájíme a necháme okapat.
-
2
Upečený koláč necháme vychladnout, rozložíme na něj okapaná jablka, posypeme skořicovým cukrem, nakrájíme na dílky a podáváme.