Nektarinkový nákyp

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 140 g Cukr moučkový
  • 900 g Nektarinka
  • 60 ml Mléko polotučné
  • 25 ml Olej olivový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 276 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 68 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 82.8 mg
  • Draslík 496.2 mg
  • Vláknina 6013.3 mg
  • Vitamín A 6013.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.1 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nektarinky rozkrojíme napůl, vyjmeme pecky a zbytek nakrájíme na kostky. Do mísy nasypeme mouku, kypřící prášek a promícháme. Přilijeme mléko, olej, přidáme cukr, vejce, špetku soli a vymícháme těsto. Do formy na dorty nasypeme nektarinky, zalijeme těstem, trochu promícháme, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 35 až 40 minut.

  • 2

    Nákyp vyklopíme, necháme vychladnout, naporcujeme a podáváme.

Komentáře k receptu