Brambory pečené s mlékem a skořicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 10 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 15 g Skořice mletá
  • 800 ml Mléko polotučné
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 300 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 989 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 32 mg
  • Draslík 845.8 mg
  • Vláknina 14146.2 mg
  • Vitamín A 14146.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na silnější plátky. Vyskládáme do pekáčku, přidáme máslo, posypeme solí, pepřem, špetkou mletého muškátu, mletou skořicí a zalijeme mlékem. Pekáček vložíme do vyhřáté trouby a pečeme doměkka. Mléko by se mělo úplně odpařit.

Komentáře k receptu