Rýžový salát s hrachovými klíčky
Suroviny
- 300 g Hnědá rýže
- 70 g Mrkev kořen
- 130 g Hrachové výhonky
- 120 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 90 g Cibulka jarní
- 60 g Celer řapíkatý
- 6 g Zázvor celý
- 10 g Koriandr čerstvý
- 60 ml Omáčka sójová
- 30 ml Olej sezamový
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 239 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 49 g
- Sodík 331 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 336.6 mg
- Vláknina 6768.3 mg
- Vitamín A 6768.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek a zázvor oloupeme a nastrouháme na struhadle. Mrkev, celer a cibulku očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Sójovou omáčku smícháme se sezamovým olejem, česnekem a zázvorem. Koriandr opláchneme a nasekáme nahrubo.
-
2
Rýži uvaříme ve vroucí osolené vodě do změknutí, cca 15 minut. Poté slijeme a smícháme s mrkví, klíčky, celerem, kukuřicí, cibulkou a celerem. Přilijeme připravený dresink a dobře promícháme. Osolíme a opepříme. Servírujeme ozdobené koriandrem.