Celozrnný anýzový chléb

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 205 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 5 g Sůl
  • 10 g Cukr krupice
  • 10 g Droždí
  • 20 g Anýz celý
  • 300 g Mouka chlebová
  • 250 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 426 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 579 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 212.2 mg
  • Vláknina 6140 mg
  • Vitamín A 6140 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme sůl, cukr, mouku, rozdrobené droždí a promícháme. Zalijeme vodou a rozpuštěným máslem, promícháme a přendáme do nádoby domácí pekárny. Nastavíme program na celozrnný chléb a stupeň opečenosti kůrky a necháme péct. Pár minut před koncem posypeme anýzem a necháme dopéct.

Komentáře k receptu