Vepřové plátky v pikantní marinádě se žampiony

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 800 g Vepřová kýta
  • 1 kávová lžička Omáčka sójová
  • 1 kávová lžička Koření grilovací
  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 dl Voda pitná
  • 0.94 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Kečup jemný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 480 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 212 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 134 mg
  • Draslík 891 mg
  • Vláknina 2229.7 mg
  • Vitamín A 2229.7 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Papriku podélně rozřízneme, odstraníme jádřinec, omyjeme ji vodou a nakrájíme na malé kousky. Žampiony očistíme, opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky.

  • 2

    Vepřovou kýtu omyjeme studenou vodou, osušíme a naporcujeme na plátky, které naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme, potřeme prolisovaným česnekem, olejem, worcesterovou a sójovou omáčkou. Maso necháme alespoň 30 minut v chladu odležet.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej a plátky masa v něm z obou stran opečeme. Pak přisypeme nakrájenou cibuli, papriku a žampiony, vše zalijeme kečupem, přilijeme vodu, promícháme a dusíme pod pokličkou doměkka. Během dušení směs v pánvi občas promícháme a v případě potřeby přiléváme vodu.

  • 4

    Měkké plátky masa rozdělíme na servírovací talíře a podáváme se žampionovou směsí..

Komentáře k receptu