Vepřové plátky v pikantní marinádě se žampiony
Suroviny
- 150 g Žampiony čerstvé
- 800 g Vepřová kýta
- 1 kávová lžička Omáčka sójová
- 1 kávová lžička Koření grilovací
- 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 1 ks Cibule
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 4 stroužek Česnek
- 2 dl Voda pitná
- 0.94 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Kečup jemný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 480 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 32 g
- Sodík 212 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 134 mg
- Draslík 891 mg
- Vláknina 2229.7 mg
- Vitamín A 2229.7 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Papriku podélně rozřízneme, odstraníme jádřinec, omyjeme ji vodou a nakrájíme na malé kousky. Žampiony očistíme, opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky.
-
2
Vepřovou kýtu omyjeme studenou vodou, osušíme a naporcujeme na plátky, které naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme, potřeme prolisovaným česnekem, olejem, worcesterovou a sójovou omáčkou. Maso necháme alespoň 30 minut v chladu odležet.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej a plátky masa v něm z obou stran opečeme. Pak přisypeme nakrájenou cibuli, papriku a žampiony, vše zalijeme kečupem, přilijeme vodu, promícháme a dusíme pod pokličkou doměkka. Během dušení směs v pánvi občas promícháme a v případě potřeby přiléváme vodu.
-
4
Měkké plátky masa rozdělíme na servírovací talíře a podáváme se žampionovou směsí..