Těstoviny s kuřecím masem, pórkem a rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 641 kcal
- Sacharidy 98 g
- Tuky 9 g
- Sodík 366 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 72 mg
- Draslík 764.5 mg
- Vláknina 5109.8 mg
- Vitamín A 5109.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci s vařící osolenou vodou uvaříme těstoviny tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné. Uvařené scedíme a promícháme se 2 lžícemi olivového oleje.
-
2
Kuřecí maso omyjeme, osušíme a rozkrájíme přes vlákno na menší kousky, které naklepeme a osolíme. Maso pak krátce opečeme za stálého míchání v rozehřátém zbylém oleji.
-
3
Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na malé kousky.
-
4
V nízkém hrnci přivedeme k bodu varu vývar, přisypeme nakrájený pórek, rajčata a osmažené kousky masa, vše důkladně promícháme a dochutíme pepřem a solí.
-
5
Těstoviny rozdělíme na talíře, dáme na ně směs masa a zeleniny a podáváme.