Těstoviny s kuřecím masem, pórkem a rajčaty

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Kuřecí prsa
  • 450 g Těstoviny konzumní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Pórek
  • 4 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 2.17 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 641 kcal
  • Sacharidy 98 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 366 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 72 mg
  • Draslík 764.5 mg
  • Vláknina 5109.8 mg
  • Vitamín A 5109.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci s vařící osolenou vodou uvaříme těstoviny tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné. Uvařené scedíme a promícháme se 2 lžícemi olivového oleje.

  • 2

    Kuřecí maso omyjeme, osušíme a rozkrájíme přes vlákno na menší kousky, které naklepeme a osolíme. Maso pak krátce opečeme za stálého míchání v rozehřátém zbylém oleji.

  • 3

    Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na malé kousky.

  • 4

    V nízkém hrnci přivedeme k bodu varu vývar, přisypeme nakrájený pórek, rajčata a osmažené kousky masa, vše důkladně promícháme a dochutíme pepřem a solí.

  • 5

    Těstoviny rozdělíme na talíře, dáme na ně směs masa a zeleniny a podáváme.

Komentáře k receptu