Těstoviny fusilli s brokolicí a tofu
Suroviny
- 200 g Sýr sójový - Tofu
- 400 g Těstoviny konzumní
- 50 g Olivy černé
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 ks Brokolice
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 0.18 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1.09 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 509 kcal
- Sacharidy 85 g
- Tuky 10 g
- Sodík 655 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 5.2 mg
- Draslík 412.6 mg
- Vláknina 9894.8 mg
- Vitamín A 9894.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 112.3 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brokolici omyjeme a rozebereme ji na růžičky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Olivy vypeckujeme. Tofu nakrájíme na kostičky.
-
2
V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a nakrájenou brokolici v ní uvaříme doměkka. Pak ji scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
3
Ve velkém hrnci s vařící osolenou vodou uvaříme těstoviny tak, aby byly měkké a zůstaly pevné. Uvařené těstoviny scedíme, promícháme s 1 lžící oleje, opepříme a osolíme.
-
4
V pánvi rozehřejeme zbývající olej a máslo, přidáme česnek a tofu a krátce smažíme. Potom vmícháme uvařenou brokolici a vše prohřejeme. Do pánve k zelenině opatrně přimícháme uvařené těstoviny, směs dochutíme pepřem a solí, rozdělíme na servírovací talíře, posypeme nastrouhaným parmezánem a podáváme.