Králík na česneku se slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 430 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 24 g
- Sodík 437 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 140.4 mg
- Draslík 809.7 mg
- Vláknina 1713.3 mg
- Vitamín A 1713.3 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného, důkladně opláchnutého králíka rozdělíme na porce. Každou porci potřeme prolisovaným česnekem utřeným se solí a prošpikujeme 50 g na plátky nakrájené slaniny. Porce králíka necháme nejméně 30 minut odležet.
-
2
Zbylou slaninu nakrájíme na malé kostky, které dáme do velké pánve, osmažíme je na škvarky. Přidáme máslo, na tenké pásky nakrájenou cibuli a osmahneme dozlatova. Vložíme nové koření, celý pepř, naskládáme maso, které zprudka opečeme po obou stranách.
-
3
Následovně zalijeme vodou a pekáč s masem vložíme do horké trouby. Pečeme 60 minut doměkka. Před dokončením ještě králíka dochutíme pepřem a citronovou šťávou.