Conchiglie se špenátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 632 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 29 g
- Sodík 678 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1060.8 mg
- Vláknina 12790 mg
- Vitamín A 12790 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 56.3 mg
- Vitamín E 3.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špenátové listy přebereme, omyjeme, dáme chvíli okapat. Připravíme v nízkém hrnci vroucí osolenou vodu a necháme špenát blanšírovat asi 1 minutu. Přes síto ho přelijeme a prudce zchladíme ledovou vodou, ale udržujeme špenát teplý. Chilli papričku zbavíme semínek a zbytků stopky, omyjeme a nasekáme na drobné kousky.
-
2
Ve velkém hrnci přivedeme k varu alespoň 4 litry osolené vody, vhodíme těstoviny a uvaříme je na skus dle návodu na obalu. Ke konci vaření odebereme z hrnce 150 ml vody. Hotové těstoviny slijeme přes síto, krátce necháme okapat a vrátíme do hrnce, do kterého přidáme olivový olej a chilli papričku. Dle chutí osolíme a opepříme.
-
3
Těstoviny rozdělíme na nahřáté talíře, přidáme teplý špenát a posypeme ovčím sýrem. Pokud je to nutné, přidáme vodu získanou při vaření těstovin.