Conchiglie se špenátem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 5 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 750 g Špenát listový čerstvý
  • 400 g Těstoviny Conchiglie
  • 1 ks Chilli paprička
  • 4.5 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 632 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 678 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1060.8 mg
  • Vláknina 12790 mg
  • Vitamín A 12790 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.3 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špenátové listy přebereme, omyjeme, dáme chvíli okapat. Připravíme v nízkém hrnci vroucí osolenou vodu a necháme špenát blanšírovat asi 1 minutu. Přes síto ho přelijeme a prudce zchladíme ledovou vodou, ale udržujeme špenát teplý. Chilli papričku zbavíme semínek a zbytků stopky, omyjeme a nasekáme na drobné kousky.

  • 2

    Ve velkém hrnci přivedeme k varu alespoň 4 litry osolené vody, vhodíme těstoviny a uvaříme je na skus dle návodu na obalu. Ke konci vaření odebereme z hrnce 150 ml vody. Hotové těstoviny slijeme přes síto, krátce necháme okapat a vrátíme do hrnce, do kterého přidáme olivový olej a chilli papričku. Dle chutí osolíme a opepříme.

  • 3

    Těstoviny rozdělíme na nahřáté talíře, přidáme teplý špenát a posypeme ovčím sýrem. Pokud je to nutné, přidáme vodu získanou při vaření těstovin.

Komentáře k receptu