Papriky a rajčata plněné masovo-rýžovou směsí
Suroviny
- 50 g Petržel - nať
- 500 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 700 g Hovězí maso mleté
- 50 g Rýže dlouhozrnná
- 125 ml Víno bílé
- 250 ml Masový vývar
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 4 ks Rajčata
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 ks Paprika zelená
- 2 ks Paprika žlutá
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 467 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 16 g
- Sodík 939 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 231.2 mg
- Draslík 1427.5 mg
- Vláknina 8751 mg
- Vitamín A 8751 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 140.7 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme cibuli a česnek a nakrájíme je nadrobno. Na rozehřátém oleji necháme nasekaný česnek a cibuli zesklovatět. Přimícháme k nim rýži a počkáme, dokud nezpění. Zalijeme masovým vývarem. Přikryjeme poklicí a dusíme 20 minut při mírné teplotě.
-
2
Omyjeme papriky a rajčata a z vršků odklopíme víčko. Uvnitř paprik odstraníme bílé žebroví a semínka, z rajčat vydlabeme lžičkou semínka.
-
3
Předehřejeme troubu na 180 °C.
-
4
Uvařenou rýži smícháme s mletým masem a vejci. Vmícháme petrželku, osolíme, opepříme a přidáme mletou papriku. Vzniklou hmotou naplníme papriky a rajčata, která jsme předtím trochu osolili a opepřili. Přiložíme k nim víčka.
-
5
Sterilovaná rajčata a vydlabanou dužninu dáme do zapékací mísy. Přimícháme rajčatový protlak, přidáme česnek a zalijeme vínem. Naskládáme do nádoby plněné papriky a přikryjeme poklicí. Zapékáme 40 minut.
-
6
Potom do nádoby přidáme i plněná rajčata a zapékáme ještě 20 minut.