Papriky a rajčata plněné masovo-rýžovou směsí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Petržel - nať
  • 500 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 700 g Hovězí maso mleté
  • 50 g Rýže dlouhozrnná
  • 125 ml Víno bílé
  • 250 ml Masový vývar
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Paprika zelená
  • 2 ks Paprika žlutá
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 467 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 939 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 231.2 mg
  • Draslík 1427.5 mg
  • Vláknina 8751 mg
  • Vitamín A 8751 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 140.7 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme cibuli a česnek a nakrájíme je nadrobno. Na rozehřátém oleji necháme nasekaný česnek a cibuli zesklovatět. Přimícháme k nim rýži a počkáme, dokud nezpění. Zalijeme masovým vývarem. Přikryjeme poklicí a dusíme 20 minut při mírné teplotě.

  • 2

    Omyjeme papriky a rajčata a z vršků odklopíme víčko. Uvnitř paprik odstraníme bílé žebroví a semínka, z rajčat vydlabeme lžičkou semínka.

  • 3

    Předehřejeme troubu na 180 °C.

  • 4

    Uvařenou rýži smícháme s mletým masem a vejci. Vmícháme petrželku, osolíme, opepříme a přidáme mletou papriku. Vzniklou hmotou naplníme papriky a rajčata, která jsme předtím trochu osolili a opepřili. Přiložíme k nim víčka.

  • 5

    Sterilovaná rajčata a vydlabanou dužninu dáme do zapékací mísy. Přimícháme rajčatový protlak, přidáme česnek a zalijeme vínem. Naskládáme do nádoby plněné papriky a přikryjeme poklicí. Zapékáme 40 minut.

  • 6

    Potom do nádoby přidáme i plněná rajčata a zapékáme ještě 20 minut.

Komentáře k receptu