Brambory podávané v bešamelu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 250 ml Masový vývar
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 246 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 301 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 18.3 mg
  • Draslík 817.5 mg
  • Vláknina 10002.5 mg
  • Vitamín A 10002.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory ve slupce vaříme doměkka asi 20 minut.

  • 2

    V kastrolu rozehřejeme máslo a vložíme na něj mouku. Za stálého míchání mouku zpěníme. Během míchání přilijeme vývar a mléko. Počkáme, až přejde varem a ztlumíme teplotu. Vaříme při mírné teplotě asi 10 minut. Osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek. Zamícháme.

  • 3

    Oloupeme brambory a nakrájíme je na plátky. Do bešamelu vmícháme plátky brambor a nadrobno nasekanou petrželku.

Komentáře k receptu