Mrkev podávaná glazírovaná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 182 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 442 g
- Sodík 117 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 14 mg
- Vláknina 11371.5 mg
- Vitamín A 11371.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme a oškrábeme mrkev, nakrájíme ji na tenké plátky.
-
2
Rozehřejeme v kastrolu máslo s cukrem. Přidáme k němu mrkev a zamícháme. Počkáme, dokud cukr nezkaramelizuje. Pak mrkev osolíme a zakapeme vínem. Ztlumíme teplotu přibližně na střední, přikryjeme kastrol poklicí a 10 minut dusíme za občasného míchání, aby se mrkev nepřipékala.
-
3
Na závěr přípravy pokrmu kastrol s mrkví protřepeme, aby se mrkev obalila v uvařeném sirupu. Posypeme nadrobno nasekanou petrželkou a podáváme.