Linguine s humrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 50 g Petržel - nať
  • 400 g Těstoviny Linguine
  • 500 g Humr
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 535 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 900 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 76 g
  • Cholesterol 118.8 mg
  • Draslík 499.2 mg
  • Vláknina 1735 mg
  • Vitamín A 1735 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.1 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z papriky oloupeme škrabkou na brambory slupku, lusk rozkrojíme podélně, očistíme od semínek a bílé dužiny, opláchneme, dužinu nakrájíme na kostičky. Opláchneme petržel, důkladně vytřepeme a jemně nasekáme. Rozdělíme maso z vařeného humra na jednotlivá sousta.

  • 2

    Ve velkém hrnci přivedeme k varu 4 l osolené vody a uvaříme těstoviny na skus dle návodu na obalu. Můžeme do vody přidat kapku olivového oleje. Slijeme přes síto, necháme okapat, vrátíme do hrnce a dáme na teplé místo.

  • 3

    Během vaření těstovin oloupeme česnek a drobně ho nasekáme. Vhodíme ho na pánev, kde jsme rozpálili 2 polévkové lžíce oleje, přidáme papriku, dusíme do měkka přibližně 10 minut, na závěr dochutíme solí a pepřem.

  • 4

    Rozpálíme zbylý olej na druhé pánvi, přidáme maso z humra, krátce opečeme a podle potřeby přisolíme. Do hrnce s těstovinami přidáme paprikovou směs a petržel a důkladně promícháme. Rozdělíme na předehřáté talíře, navrch položíme humra a podáváme.

Komentáře k receptu