Linguine s humrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 535 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 8 g
- Sodík 900 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 76 g
- Cholesterol 118.8 mg
- Draslík 499.2 mg
- Vláknina 1735 mg
- Vitamín A 1735 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 56.1 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z papriky oloupeme škrabkou na brambory slupku, lusk rozkrojíme podélně, očistíme od semínek a bílé dužiny, opláchneme, dužinu nakrájíme na kostičky. Opláchneme petržel, důkladně vytřepeme a jemně nasekáme. Rozdělíme maso z vařeného humra na jednotlivá sousta.
-
2
Ve velkém hrnci přivedeme k varu 4 l osolené vody a uvaříme těstoviny na skus dle návodu na obalu. Můžeme do vody přidat kapku olivového oleje. Slijeme přes síto, necháme okapat, vrátíme do hrnce a dáme na teplé místo.
-
3
Během vaření těstovin oloupeme česnek a drobně ho nasekáme. Vhodíme ho na pánev, kde jsme rozpálili 2 polévkové lžíce oleje, přidáme papriku, dusíme do měkka přibližně 10 minut, na závěr dochutíme solí a pepřem.
-
4
Rozpálíme zbylý olej na druhé pánvi, přidáme maso z humra, krátce opečeme a podle potřeby přisolíme. Do hrnce s těstovinami přidáme paprikovou směs a petržel a důkladně promícháme. Rozdělíme na předehřáté talíře, navrch položíme humra a podáváme.