Špenátové fettuccine s tuňákovými steaky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 600 g Tuňák obecný
  • 5 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 125 g Baby špenát
  • 3 ks Rajčata
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Pšeničná krupice
  • 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 589 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 856 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 249.2 mg
  • Draslík 743.2 mg
  • Vláknina 6951 mg
  • Vitamín A 6951 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.9 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme špenát do těsta, přebereme, omyjeme, hned vložíme do hrnce s horkou vodou, na středním plameni necháme špenát zavadnout, slijeme přes síto a rychle zchladíme ledovou vodou. Z listů špenátů vymačkáme vodu a rozmixujeme je.

  • 2

    Špenát smícháme s moukou a krupicí, jednou polévkovou lžicí olivového oleje, vejci a trochou soli s pepřem. Důkladně vypracujeme těsto. Pokud by bylo příliš vlhké, přidáme mouku. Těsto dáme odležet na chladnější místo přibližně na hodinu.

  • 3

    Bazalku opláchneme, sušíme, odtrháme lístky od stonku a nakrájíme je na proužky. Připravíme vroucí vodu, slupku rajčat křížem nakrojíme, přelijeme vroucí vodou rajčata, zchladíme a oloupeme. Rajčata zbavíme semínek, nakrájíme na kostičky.

  • 4

    Vezmeme těsto, velmi tence je vyválíme na válu posypaném moukou nebo použijeme strojek na těstoviny a nakrájíme na proužky. Těstoviny vaříme v hrnci s alespoň 4 litry osolené vody 2 - 3 minuty (na skus). Slijeme, necháme krátce okapat, smícháme s rajčaty a bazalkou.

  • 5

    Omyté steaky tuňáka osušíme, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme. Na pánvi rozpálíme zbylou část olivového oleje a opékáme steaky po obou stranách 2 - 3 minuty.

  • 6

    Těstoviny rozdělíme na předehřáté talíře, přidáme tuňáka, posypeme parmazánem a podáváme.

Komentáře k receptu