Těstoviny Farfalle s pórkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 536 kcal
- Sacharidy 103 g
- Tuky 7 g
- Sodík 242 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 103 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 363 mg
- Vláknina 13266 mg
- Vitamín A 13266 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.6 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny dáme vařit do hrnce s osolenou vařící vodou. Cibuli i česnek oloupeme a nakrájíme na kolečka, pórky opláchneme studenou vodou, pokrájíme na tenká kolečka.
-
2
Uvařené těstoviny slijeme, necháme je okapat.
-
3
Ve velké pánvi rozehřejeme olej a do měkka v něm osmažíme nakrájenou cibuli, česnek i kolečka pórku. Poté k zelenině přimícháme uvařené okapané těstoviny.
-
4
V míse rozmícháme Solamyl se 2 lžícemi vody na hladkou kaši, do které ještě přidáme sójovou omáčku a med. Směsí přelijeme těstoviny se zeleninou, vše důkladně promícháme, prohřejeme, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.