Těstoviny Farfalle s pórkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Těstoviny Farfalle
  • 1 kávová lžička Med včelí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Solamyl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Pórek
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 536 kcal
  • Sacharidy 103 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 242 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 103 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 363 mg
  • Vláknina 13266 mg
  • Vitamín A 13266 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.6 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny dáme vařit do hrnce s osolenou vařící vodou. Cibuli i česnek oloupeme a nakrájíme na kolečka, pórky opláchneme studenou vodou, pokrájíme na tenká kolečka.

  • 2

    Uvařené těstoviny slijeme, necháme je okapat.

  • 3

    Ve velké pánvi rozehřejeme olej a do měkka v něm osmažíme nakrájenou cibuli, česnek i kolečka pórku. Poté k zelenině přimícháme uvařené okapané těstoviny.

  • 4

    V míse rozmícháme Solamyl se 2 lžícemi vody na hladkou kaši, do které ještě přidáme sójovou omáčku a med. Směsí přelijeme těstoviny se zeleninou, vše důkladně promícháme, prohřejeme, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.

Komentáře k receptu