Těstoviny s pórkem, olivami a tofu
Suroviny
- 200 g Sýr sójový - Tofu
- 400 g Těstoviny konzumní
- 150 g Fazolové lusky zelené
- 150 g Hrachové lusky
- 50 g Olivy zelené
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 ks Pórek
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 632 kcal
- Sacharidy 94 g
- Tuky 20 g
- Sodík 719 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 16.1 mg
- Draslík 333.4 mg
- Vláknina 10589.8 mg
- Vitamín A 10589.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.4 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na přibližně 5 cm dlouhé kousky. Lusky cukrového hrášku překrájíme, fazolky rozkrájíme na přibližně 2,5 cm dlouhé kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Olivy vypeckujeme. Tofu nakrájíme na malé kostičky.
-
2
V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a nakrájený pórek a fazolky v ní uvaříme doměkka. Pak vše scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
3
Ve velkém hrnci s vařící osolenou vodou uvaříme těstoviny tak, aby byly měkké a zůstaly pevné. Uvařené těstoviny scedíme, promícháme se lžící oleje, opepříme je a osolíme.
-
4
V pánvi rozehřejeme zbývající olej a máslo, přidáme česnek a tofu a vše krátce smažíme. Potom vmícháme hrášek a smažíme ještě asi minutu. Do pánve přidáme uvařený pórek, fazolky a olivy a vše prohřejeme. Pak opatrně přimícháme uvařené těstoviny, směs dochutíme pepřem a solí, rozdělíme na servírovací talíře, posypeme nastrouhaným Parmazánem a podáváme.