Těstoviny Fusilli s malinami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 420 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 13 g
- Sodík 75 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 383.8 mg
- Vláknina 28181 mg
- Vitamín A 28181 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40 mg
- Vitamín E 7.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvaříme si 300 ml vody, zalijeme s ní mandle a ty poté oloupeme, nakrájíme na plátky a krátce osmahneme na suché rozpálené pánvi.
-
2
Těstoviny uvaříme ve zbylé vroucí vodě, kterou jsme si osolili, al dente. Uvařené těstoviny scedíme a necháme je okapat a vychladnout.
-
3
Maliny přebereme a opláchneme je studenou vodou. Potom polovinu plodů protlačíme přes síto do misky a získáme tak hladké pyré. V nízkém hrnku malinové pyré promícháme s cukrem a za občasného míchání ho 5 minut vaříme. Pak ještě přimícháme citronovou šťávu.
-
4
Vychladlé těstoviny promícháme se zbývajícími malinami, rozdělíme je na servírovací talíře, nalijeme na ně malinové pyré, posypeme praženými mandlemi a podáváme.