Kuře Marengo s krevetami

Hodnocení 3x 1x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Krevety tygří - loupané
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 1500 g Kuře
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 300 ml Víno bílé
  • 150 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Petržel - nať
  • 6 ks Šalotka
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1289 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 803 mg
  • Bílkoviny 96 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 355.9 mg
  • Draslík 2091.9 mg
  • Vláknina 7388.3 mg
  • Vitamín A 7388.3 mg
  • Vitamín B6 2.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.3 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velké pánvi rozehřejeme olej s máslem, přidáme osolené, naporcované kuře a 10-12 minut po obou stranách opékáme. Opečené maso vyjmeme. Do pánve přidáme očištěné šalotky a zprudka je smažíme 8 minut. Vyjmeme na papírovou utěrku.

  • 2

    Ze šťávy v pánvi sebereme kromě jedné lžíce všechen tuk, přisypeme mouku a zlehka ji opékáme 3-5 minut. Postupně přilijeme vývar a víno, promícháme a povaříme. Přidáme rajčata, očištěné, na 1/4 nakrájené žampiony, rajčatový protlak, rozetřený česnek, snítku petrželky, snítku tymiánu a podle chuti osolíme a opepříme.

  • 3

    Do pánve vrátíme šalotky a kuře a pod pokličkou dusíme 1 hodinu v troubě vyhřáté na 180°C.

  • 4

    K téměř měkkému kuřeti přimícháme očištěné krevety a pokrm dusíme ještě 10 minut.

  • 5

    Při podávání každou porci ozdobíme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu