Roštěná po vídeňsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 704 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 54 g
- Sodík 539 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 130.9 mg
- Draslík 807 mg
- Vláknina 4440.5 mg
- Vitamín A 4440.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.3 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme cibule a jednu z nich nakrájíme na kostičky, zbylé na kolečka.
-
2
Roštěnky nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme.
-
3
V pánvi rozpustíme máslo a na něm osmažíme kolečka cibule.
-
4
Na větší a hlubší pánvi rozehřejeme olej a z každé strany na něm 2 minuty zprudka opékáme roštěnky. Vyndáme je a zabalíme do alobalu.
-
5
Do pánve, kde bylo maso, vložíme kostičky cibule, zaprášíme je moukou a opečeme dozlatova. Zalijeme je vývarem a vaříme, dokud tekutina nezhoustne. Osolíme a opepříme.
-
6
Z druhé pánve vyndáme kolečka cibule. Necháme je na papírové utěrce okapat.
-
7
Roštěnky upravíme na talíře, přelijeme šťávou a obložíme dozlatova osmaženou cibulí.