Těstoviny Pappardelle s rajčaty
Suroviny
- 100 g Rajčata
- 250 g Fazolové lusky zelené
- 400 g Těstoviny Pappardelle
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Šalotka
- 1 špetka Chilli paprička
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 1 dl Smetana 12% (konzumní)
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 529 kcal
- Sacharidy 94 g
- Tuky 10 g
- Sodík 223 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 91 g
- Cholesterol 10 mg
- Draslík 485.5 mg
- Vláknina 9883.8 mg
- Vitamín A 9883.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Šalotky a fazolky nakrájíme na menší kousky. Rajčata omyjeme studenou vodou a nakrájíme je na poloviny.
-
2
V hrnci s vařící osolenou vodou uvaříme těstoviny tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej a krátce v něm za stálého míchání osmažíme česnek a šalotky. Pak přimícháme nakrájené fazolky a okapané těstoviny a vše ještě přibližně 5 minut smažíme. Nakonec k směsi přidáme nakrájená rajčata, chilli koření, protlak a smetanu, vše znovu důkladně promícháme a necháme ještě chvíli prohřát.
-
4
Těstoviny se zeleninovou směsí rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.