Dušené ředkvičky s tvarůžky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 600 g Ředkvička
  • 5 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 4 g Kmín drcený
  • 50 g Cibulka jarní
  • 300 g Tvarůžky olomoucké malé
  • 1 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 193 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 548 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 451.1 mg
  • Vláknina 7040 mg
  • Vitamín A 7040 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle zpěníme cibuli nadrobno, přidáme ředkvičky nakrájené na slabé plátky, krátce orestujeme, okořeníme, osolíme a zakryté necháme asi 10 minut podusit.

  • 2

    Když se všechna tekutina odpaří, přisypeme nastrouhané tvarůžky a necháme rozpustit do ředkviček, až vznikne kompaktní hmota. Hotové posypeme nakrájenou jarní cibulkou a podáváme s pečivem.

Komentáře k receptu