Těstovinový salát s hovězím masem
Suroviny
- 450 g Těstoviny Fusilli
- 450 g Hovězí kýta
- 2 kávová lžička Med včelí
- 1 kávová lžička Sůl
- 4 ks Rajčata
- 4 ks Cibulka jarní
- 1 ks Okurka salátová
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Hovězí vývar základní
- 2 polévková lžíce Limetková šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 749 kcal
- Sacharidy 98 g
- Tuky 21 g
- Sodík 296 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 98 g
- Cholesterol 65.3 mg
- Draslík 800.6 mg
- Vláknina 11618.8 mg
- Vitamín A 11618.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.1 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci s vařící osolenou vodou uvaříme těstoviny tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné. Uvařené scedíme, propláchneme studenou vodou a promícháme s 2 lžícemi olivového oleje.
-
2
Hovězí maso omyjeme, osušíme a rozkrájíme přes vlákno na menší kousky, které naklepeme, opepříme a osolíme. Maso krátce opečeme za stálého míchání v rozehřátém zbylém oleji.
-
3
Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme je nadrobno. Okurku oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtky.
-
4
V nízkém hrnci smícháme limetkovou šťávu, vývar, med a vše krátce povaříme. Potom do hrnce přidáme nakrájené jarní cibulky, okurku, rajčata a osmažené kousky masa, vše důkladně promícháme a dochutíme pepřem a solí.
-
5
Těstoviny rozdělíme na talíře, dáme na ně směs masa a zeleniny a podáváme.