Těstoviny penne s opečenými slávkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 856 kcal
- Sacharidy 102 g
- Tuky 39 g
- Sodík 613 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 31.5 mg
- Draslík 789.2 mg
- Vláknina 11097.8 mg
- Vitamín A 11097.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci s osolenou vodou uvaříme těstoviny tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné. Těstoviny scedíme, necháme je okapat, vrátíme do hrnce a držujeme teplé.
-
2
Slávky uvaříme a vyloupeme, potom je osolíme a obalíme je v mouce, kterou jsme smíchali se solí a pepřem. Ve větší pánvi rozehřejeme olej a obalené slávky v něm za stálého míchání opečeme dozlatova.
-
3
Opečené slávky smícháme v hrnci s uvařenými těstovinami, nakrájenými sušenými rajčaty a bazalkou.
-
4
Těstoviny rozdělíme na servírovací talíře a podáváme s plátky citronu.