Těstoviny penne s opečenými slávkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 450 g Mušle slávky
  • 400 g Těstoviny penne
  • 100 g Mouka pšeničná hladká
  • 125 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Bazalka
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 856 kcal
  • Sacharidy 102 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 613 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 31.5 mg
  • Draslík 789.2 mg
  • Vláknina 11097.8 mg
  • Vitamín A 11097.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci s osolenou vodou uvaříme těstoviny tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné. Těstoviny scedíme, necháme je okapat, vrátíme do hrnce a držujeme teplé.

  • 2

    Slávky uvaříme a vyloupeme, potom je osolíme a obalíme je v mouce, kterou jsme smíchali se solí a pepřem. Ve větší pánvi rozehřejeme olej a obalené slávky v něm za stálého míchání opečeme dozlatova.

  • 3

    Opečené slávky smícháme v hrnci s uvařenými těstovinami, nakrájenými sušenými rajčaty a bazalkou.

  • 4

    Těstoviny rozdělíme na servírovací talíře a podáváme s plátky citronu.

Komentáře k receptu