Grilovaný tuňák se šťouchanými brambory, rajčaty a olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 600 g Tuňák obecný
  • 50 g Olivy černé
  • 100 g Rajčata Cherry
  • 1 kávová lžička Pažitka
  • 1 kávová lžička Pažitka
  • 6 ks Brambory
  • 1 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.2 dl Olej olivový
  • 1.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 635 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 308 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 113.3 mg
  • Draslík 1139.4 mg
  • Vláknina 7492.3 mg
  • Vitamín A 7492.3 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.2 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z tuňáka očistíme, rozdělíme na 4 porce, osolíme a vložíme do zapékací mísy, potřené olejem. V troubě, předehřáté na 170 °C pečeme 15 - 18 minut.

  • 2

    Mezitím vlijeme víno do vysoké pánve, smícháme s na jemno posekanou šalotkou a necháme zredukovat na cca polovinu množství. Odstavíme, po 2 - 3 minutách metličkou vmícháme na kostičky pokrájené máslo. Přidáme na poloviny překrojená cherry rajčátka, olivy a na jemno nasekanou pažitku.

  • 3

    Brambory oškrábeme, uvaříme do měkka, scedíme. Poté rozšťoucháme, přidáme prolisovaný česnek, pažitku, ochutíme solí a pepřem. Nakonec vmícháme studenou smetanu, zvolna prohřejeme, rozdělíme na talíře, doplníme plátky tuňáka, tomatovým kompotem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu