Telecí ledvinky se žampiony a těstovinami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 713 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 30 g
- Sodík 299 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 492.5 mg
- Draslík 509.7 mg
- Vláknina 6955.3 mg
- Vitamín A 6955.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 62.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny dáme vařit do hrnce s osolenou vodou.
-
2
Žampiony očistíme, opláchneme vodou a nakrájíme na plátky.
-
3
Telecí ledvinky očistíme, omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na plátky.
-
4
V pánvi rozehřejeme máslo, plátky ledvinek v něm krátce z obou stran opečeme a pak je naskládáme do zapékací mísy.
-
5
Do pánve dáme nakrájené žampiony a také je krátce orestujeme. Pak k nim přidáme hořčici, dochutíme je pepřem a solí, vmícháme smetanu a pesto a vše prohřejeme. Směs z pánve přelijeme na ledvinky v zapékací míse a dáme zapéct na 10 minut do trouby, předehřáté na 190 stupňů.
-
6
Uvařené těstoviny scedíme, necháme je krátce okapat a rozdělíme na servírovací talíře. Na těstoviny potom přidáme ledvinky i s omáčkou a podáváme posypané jemně nakrájenou petrželkou.