Mořský jazyk na fritovaném listovém špenátu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 511 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 38 g
- Sodík 327 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 72 mg
- Draslík 1290.6 mg
- Vláknina 10188.8 mg
- Vitamín A 10188.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 69.9 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety z mořského jazyka vložíme do zapékací mísy, potřené 2 lžícemi olivového oleje, osolíme, poklademe bylinkovým máslem, posypeme nasekanou petrželkou a pečeme v troubě předehřáté na 170°C cca 7 minut.
-
2
Mezitím omyjeme špenát a osušíme. Do kastrolu vlijeme lžíci olivového oleje, rozehřejeme a fritujeme na něm špenát pokrájený do tvaru lupínků. Musí být křehké.
-
3
Celer, mrkev a petržel pokrájíme na malé kostičky a cca 4 minuty povaříme v osolené vodě. Poté scedíme a promícháme se lžičkou olivového oleje.
-
4
Špenát rozdělíme na talíře, přidáme upečenou rybu, doplníme zeleninou, ochutíme pepřem a ihned podáváme.