Candát pošírovaný se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 221 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 87 g
- Sodík 174 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 547.8 mg
- Vláknina 12165.8 mg
- Vitamín A 12165.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.6 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vodu smícháme s vínem a přivedeme k varu. Celer, mrkev a pórek očistíme a pokrájíme na hrubší nudličky. Společně s bobkovým listem, vymačkanou šťávou z citronu a novým kořením přidáme do vody, osolíme a opepříme a zvolna cca 3 minuty povaříme.
-
2
Vložíme porce candáta a necháme zvolna 10-12 minut táhnout. Již nevaříme.
-
3
Poté maso a zeleninu vyjmeme z vývaru, rozdělíme na talíře a podáváme.