Kapusta pod peřinkou
Suroviny
- 200 g Anglická slanina
- 150 g Mozzarella
- 1 kávová lžička Sůl
- 5 ks Brambory vařené
- 1 ks Cibule
- 1 ks Kapusta hlávková
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Majoránka
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 0.75 hrnek Mléko polotučné
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 695 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 42 g
- Sodík 1257 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 258 mg
- Draslík 1674.9 mg
- Vláknina 15035.6 mg
- Vitamín A 15035.6 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 309.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvaříme v páře očištěnou kapustu.
-
2
Dozlatova osmahneme nakrájenou slaninu a cibulku.
-
3
Na kostičky nakrájíme brambory, smícháme s nakrájenou kapustou, osmahnutou slaninou a cibulkou, vejcem a kořením.
-
4
Vymažeme zapékací misku sádlem a rozprostřeme do ní směs.
-
5
Osolíme mléko, vmícháme vejce, muškátový oříšek, hladkou mouku a nastrouhaný sýr.
-
6
Těstíčkem zalijeme kapustovou směs a 45 minut zapečeme v troubě na 200 stupňů.