Tagliatelle s hovězími plátky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 525 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 7 g
- Sodík 686 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 75 g
- Cholesterol 59.7 mg
- Draslík 122 mg
- Vláknina 6271.5 mg
- Vitamín A 6271.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí plátky omyjeme, osušíme a nakrájíme tenké proužky se stejným průměrem. Rukolu opláchneme, vytřepeme, necháme oschnout a nasekáme nahrubo.
-
2
Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a uvaříme tagliatelle na skus dle návodu na obalu.
-
3
Mezitím rozpálíme pánev s olivovým olejem a 3-4 minuty opékáme proužky masa při vysoké teplotě, občas zamícháme. Přidáme rukolu a zalijeme bílým vínem. Směs mícháme asi 2 minuty, dokud nedojde k zavadnutí lístků.
-
4
Sundáme z plotýnky, dle chuti přidáme do masové směsi sůl a pepř, zalijeme zakysanou smetanou s citrónovou štávou.
-
5
Nezapomeneme včas slít těstoviny pře síto, necháme krátce vykapat a smícháme s masovou směsí. Podáváme na předehřátých talířích.