Hráškovo-mátová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 10 g Máta
  • 650 ml Vývar drůbeží
  • 90 ml Zakysaná smetana
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Hrášek mražený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 461 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 587 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 11.7 mg
  • Draslík 88.6 mg
  • Vláknina 655.2 mg
  • Vitamín A 655.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Mátu omyjeme a nasekáme na menší kousky.

  • 2

    Olej rozpálíme, přidáme cibuli a česnek a smažíme 3 minuty. Zalijeme vývarem a uvedeme k varu. Přidáme hrášek a mátu a přiklopené vaříme 5 minut.

  • 3

    Uvařenou polévku rozmixujeme, osolíme a opepříme. Vrátíme zpět do hrnce, vmícháme smetanu a povaříme ještě 5 minut.

Komentáře k receptu