Hráškovo-mátová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 461 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 9 g
- Sodík 587 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 11.7 mg
- Draslík 88.6 mg
- Vláknina 655.2 mg
- Vitamín A 655.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Mátu omyjeme a nasekáme na menší kousky.
-
2
Olej rozpálíme, přidáme cibuli a česnek a smažíme 3 minuty. Zalijeme vývarem a uvedeme k varu. Přidáme hrášek a mátu a přiklopené vaříme 5 minut.
-
3
Uvařenou polévku rozmixujeme, osolíme a opepříme. Vrátíme zpět do hrnce, vmícháme smetanu a povaříme ještě 5 minut.