Salát ze šunky a hrušek

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Salát hlávkový
  • 80 g Sýr Parmezán
  • 220 g Šunka parmská
  • 50 g Salát kadeřavý
  • 600 g Hrušky
  • 50 g Salát listový Dubáček
  • 70 ml Olej olivový
  • 50 ml Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 323 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 685 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 13.6 mg
  • Draslík 254.8 mg
  • Vláknina 11875.5 mg
  • Vitamín A 11875.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrušky oloupeme, vykrojíme jádřince a hrušky nakrájíme na plátky. Plátky zakapeme citronovou šťávou. Saláty rozebereme, opláchneme a necháme okapat, poté natrháme na kousky. Parmezán škrabkou naškrábeme na tenké proužky.

  • 2

    V míse promícháme salát s hruškami, šunkou, solí, pepřem a parmezánem. Nakonec salát zakapeme olivovým olejem.

Komentáře k receptu