Dušená zelenina na pivě
Suroviny
- 100 g Brambory
- 400 g Rajčata
- 50 ml Olej slunečnicový
- 2 kávová lžička Med včelí
- 1 kávová lžička Sůl
- 3 kávová lžička Majoránka
- 1 kávová lžička Kari koření
- 2 ks Cibule
- 1 ks Cuketa
- 2 ks Lilek
- 3 ks Paprika zelená
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 4 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 3 polévková lžíce Kečup ostrý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 180 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 10 g
- Sodík 153 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 558.3 mg
- Vláknina 11149.7 mg
- Vitamín A 11149.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.3 mg
- Vitamín E 4.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli spolu s česnekem oloupeme, cibuli nakrájíme na silná kolečka, česnek na plátky. V pánvi rozehřejeme olej a cibuli spolu s česnekem osmahneme. Přimícháme na malé kousky nakrájený lilek, na silnější proužky nakrájenou papriku, oloupané a na malé kousky nakrájené brambory a nakrájenou cuketu. Zeleninovou směs ochutíme solí, pepřem, vmícháme podle chuti kečup. Dusíme 10 minut.
-
2
Pivo rozmícháme spolu s tekutým medem a kari kořením. Půlku vlijeme do zeleninové směsi, kterou pod poklici za občasného míchání a podlévání zbylým pivem dusíme 10-15 minut.
-
3
Rajčata opláchneme a oloupeme je. Oloupaná rajčata nakrájíme na kostky a přimícháme k zeleninové směsi. Všechny surovinu za občasného míchání pod poklici dusíme dalších 10 minut.
-
4
Před dokončením dušení přisypeme majoránku, zamícháme, podusíme 1 minutu a stáhneme z ohně.