Tagliatelle se sýrovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 617 kcal
- Sacharidy 96 g
- Tuky 10 g
- Sodík 739 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 134.9 mg
- Vláknina 390 mg
- Vitamín A 390 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve připravíme potočnici lékařskou, důkladně ji omyjeme, otřepeme a otrháme lístky od stonků. Větší část (asi tři čtvrtiny) jemně nasekáme a zbytek lístků dáme stranou na ozdobení pokrmu.
-
2
Na pánvi pomalu rozpustíme máslo, mezitím oloupeme a jemně nasekáme šalotku, kterou dáme na pánev s rozehřátým máslem dusit, dokud nezesklovatí. Zalijeme vinným octem a 65 ml vody a vaříme téměř do úplného odpaření tekutin. Poté zalijeme drůbežím vývarem a vaříme, dokud se asi třetina celkového množství tekutiny nevypaří.
-
3
Ve velkém hrnci přivedeme k varu zhruba 5 litrů osolené vody, nasypeme tagliatelle a podle návodu uvaříme na skus.
-
4
Během vaření těstovin doděláme sýrovou omáčku. Důkladně zašleháme čerstvý sýr do dříve připravené redukované omáčky a postupně přidáme hořčici a nasekané lístky potočnice lékařské, dle chuti osolíme a opepříme. Omáčku již nevaříme, potočnice by ztratila barvu.
-
5
Uvařené těstoviny na skus přelijeme přes síto a necháme krátce okapat. Rozdělíme na předehřáté talíře, zalijeme omáčkou a posypeme zbývajícími lístky potočnice lékařské.