Chřestový salát s klobásou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 944 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 84 g
- Sodík 83 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 238.2 mg
- Vláknina 5442.8 mg
- Vitamín A 5442.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.3 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Artyčoky slijeme a necháme okapat, poté nakrájíme na plátky. Rajčata a salát omyjeme. Salát natrháme na menší kusy, rajčata nakrájíme na čtvrtiny. Chřest očistíme.
-
2
Chřest dáme vařit do vroucí, osolené vody na dobu 5 minut, poté slijeme a dáme stranou. Klobásy osmažíme v rozpálené pánvi do prohřátí, cca 10 minut. Poté vyjmeme, necháme vychladnout a pokrájíme na menší kousky. Salát smícháme s rajčaty, přidáme chřest a artyčoky. Osolíme, opepříme, vmícháme klobásy. Pokapeme zbylým olejem a octem.