Mangold zapečený na topinkách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 459 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 32 g
- Sodík 681 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 287.7 mg
- Draslík 548 mg
- Vláknina 7048.3 mg
- Vitamín A 7048.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.1 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mangold bez řapíku spaříme vroucí vodou. Scedíme jej, necháme okapat a drobně nakrájíme. Nakrájený mangold v pánvičce na rozehřátém másle dochutíme solí, pepřem a podusíme 5 minut.
-
2
Sýr nastrouháme na hrubém struhadle, smícháme spolu se smetanou a vejci. Směs ochutíme solí, pepřem.
-
3
V pánvičce rozpálíme 70 g másla a na něm po obou stranách opečeme toasty, které naskládáme na dno máslem vymazané zapékací mísy. Na každý kousek toastu lžící položíme dušený mangold. Vše zalijeme připravenou sýrovou směsí.
-
4
Naplněnou zapékací mísu vložíme do nahřáté trouby a pečeme tak dlouho, aby povrch dostal zlatovou barvu.
-
5
Hotový pokrm naporcujeme na jednotlivé talíře a podáváme.