Mangold zapečený na topinkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 70 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 600 g Mangold
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 6 plátek Chléb toastový
  • 2 l Voda pitná
  • 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 459 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 681 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 287.7 mg
  • Draslík 548 mg
  • Vláknina 7048.3 mg
  • Vitamín A 7048.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.1 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mangold bez řapíku spaříme vroucí vodou. Scedíme jej, necháme okapat a drobně nakrájíme. Nakrájený mangold v pánvičce na rozehřátém másle dochutíme solí, pepřem a podusíme 5 minut.

  • 2

    Sýr nastrouháme na hrubém struhadle, smícháme spolu se smetanou a vejci. Směs ochutíme solí, pepřem.

  • 3

    V pánvičce rozpálíme 70 g másla a na něm po obou stranách opečeme toasty, které naskládáme na dno máslem vymazané zapékací mísy. Na každý kousek toastu lžící položíme dušený mangold. Vše zalijeme připravenou sýrovou směsí.

  • 4

    Naplněnou zapékací mísu vložíme do nahřáté trouby a pečeme tak dlouho, aby povrch dostal zlatovou barvu.

  • 5

    Hotový pokrm naporcujeme na jednotlivé talíře a podáváme.

Komentáře k receptu